ДПС пита еврокомисари забранила ли е Турция достъп на Доган

0
1413

Забранила ли е Турция на Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат на територията на страната. Писмо с молба за съдействие за изясняване на фактите по този въпрос са изпратили евродепутатите от ДПС на двама еврокомисари – по външните работи Фредерика Могерини и по разширяването Йоханес Хан.

В писмото си евродепутатите изразяват загрижеността си по повод публикациите в медиите и последвалите ги спекулации. С оглед на повишения обществен интерес в страната, представителите на ДПС се обръщат към европейските комисари с молба за съдействие за изясняване на фактите. Те се надяват на по-скорошна реакция по ситуацията, което е от взаимен интерес за Европейския съюз и страна – кандидат за присъединяване към ЕС, съобщават от пресцентъра на ДПС.

Преди две седмици изтече информация, че Турция е забранила на Доган и Пеевски да влизат на територията на страната. Тя обаче не бе официално потвърдена – нито от посолството у нас, нито от властите в Анкара. За подобна забрана не били информирани и във МВнР и МВР./24 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук