Драматично заседание на ДПС в момента в Кърджали

0
590

Ръководната тройка на ДПС пристигна тази вечер в Кърджали, в момента тече заседание с общинската структура, най-рано в 21 ч. ще има решение и коментар.

За пореден път съпредседателите Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза пристигат в града с надеждата да овладеят разнобоя в партийната организация, поради който се оказа невъзможен изборът на председател на местния парламент. Кърджали е единствената община в страната, която след местния вот от миналата година все още не е в състояние да потегли в нормален режим на работа, блокирана от кариеристичните мераци на съветниците от ДПС за поста на общинския шеф. Номинацията на областния младежки лидер, одобрена от централата, така и не успя да постигне съгласие в очевидно разцепената местна партийна структура. На заседанията на съвета Байрам Байрам така и не получи очакваната подкрепа от колегите си. Раиф Мустафа, последният общински шеф, изненадващо се кандидатира за същия пост, но спечели едва 8 гласа. На сесията на 22 януари претендентите отново бяха двама – Байрам от ДПС и Огнян Иванов от ГЕРБ. До избор пак не се стигна дори след балотажа.

В 19 ч. тази вечер в залата за сесиите започна специалната среща на триумвирата на ДПС с местния партиен елит. Темата е една – търсене на пътища за преодоляване на дълбоката криза около избора на общинския председател, на съгласие в групата съветници, както и между нея и членовете на общинското партийно ръководство. В понеделник временният областен лидер на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис бе в столичната централа на Движението по същия казус. Вероятността тази вечер да се постигне консенсус, но около друга фигура, която да бъде кандидатът на ДПС за председател на местния парламент, е много голяма. Между участници в драматичното заседание и журналисти върви интензивен обмен на смс-и, според последен такъв към 21 ч. ще бъде съобщено кога евентуално ще има пресконференция на тримата лидери и може би и новини.

Очаквайте подробности!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук