ДРАМА В ДЕЙЛИ ПРЕС ! ЩЕРКАТА НА СТОЯНКА ЩЕ Я ИЗПРЕВАРИ НА ПЪТ ЗА ОНЯ СВЯТ – ИМА ЛОШ ДИАБЕТ!

0
1624

Здравословните драми на Мария Грубещлиева започват сериозно да притесняват майка й Стоянка Мутафова.

Дъщерята на актрисата легенда има сериозни проблеми с щитовидната жлеза и високи нива на инсулин в кръвта, алармират нейни приближени.

Преди години, в началото на кариерата си, макар някои да спорят до колко изявите й в театъра могат да се нарекат кариера, Муки бе стройна и елегантна. Видно е, че сега не е. Затова си направила и подробни изследвания – за да установи защо пълнее, макар че не се храни и се оказало, че причината не е хранителна, а чисто здравословна.

Грубещлиева се оплакала, че нивата на хормоните в кръвта й показват, че е развила диабет и ако не започне спешно да се лекува, съвсем скоро може да изпревари майка си на път за оня свят. Според лекарите Муки има проблеми с щитовидната и надбъбречната жлеза, които пряко влияят на килограмите, кръвното налягане и натрупването на захар в кръвта.

Едва преди няколко месеца заради проблемите на нейна близка, които били сходни с нейните, актрисата решила да се изследва. Сега Мария се подлага на строг хранителен режим без захар и мазнини и трепери да не задълбочи диабета си.

„Муки има много проблеми. Сега на главата й се стоварва и лошото й здравословно състояние. И, Слава Богу, че за момента се справя. Най-много обаче я мъчи диабетът… Съдбовно членовете на едно семейство са пряко свързани. И когато при един се появяват неблагополучия, те рикошират, проектират се и върху останалите членове. Тя си има друго обременяване, което си върви по родова линия”, разтревожена е нейна близка, която държи да остане анонимна.

Тя се надява, че с правилната диета и лекарства Муки не само ще се спаси от болестта, но и ще отслабне, защо не и да получи някоя роля в театъра, както самата Грубешлиева се шегувала със себе си.

„Не съм в театър, не съм в кино, защото не съм поканена. Не съм нахална и не мога да отида да се завирам, при положение, че знам, че ще ми бъде отказано. Ако някой ме покани и ми подаде ръка, с най-голямо удоволствие! Един Калин Сърменов, примерно, не че се сравнявам с него, доста години стоя без роли в Сатиричния театър, и изведнъж, на 50, му изгря звездата с филма „Седем часа разлика”. Къде бяха тези хора да видят преди това, че той е талантлив?! А има други актьори, които не са за кино, не са за театър, пък не излизат от киното и от театъра!… Не всеки обаче може да бъде нахален, да се завира, да си служи с непочтени средства. Тогава ти се присмиват, ставаш с „две леви ръце” и какво ли не още…”, твърди на свой ред дъщерята на великата Стоянка Мутафова./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук