Единни, колко да са единни? НФСБ ще гласува против оставките на министрите!

Разклатена коалиция

0
3941

„Съобразихме се и с решението на НФСБ, че ще гласуват против оставките. Това е тяхно политическо решение, взето на съвет. Извлекли сме си поука, ако се налагат следващи промени, те да бъдат първо консултирани и съгласувани с партньорите ни, независимо, че са от квотата на ГЕРБ“, каза Цветан Цветанов пред журналисти след коалиционния съвет.

На въпрос означава ли, че НФСБ ще гласува против оставките, а ще подкрепи новите кандидати, той уточни:

„В общи линии се очертава такава политическа ситуация. Но това по никакъв начин не влияе на стабилността. Не променя общата ни цел за 4-годишен мандат. Премиерът обяви на коалиционните партньори решението, взето в ГЕРБ. И вчера, и онзи ден с премиера сме дискутирали конкретните персонални назначения. Коалиционните ни партньори се съобразиха и приеха доводите на премиера“, каза още той.

Всичко това е една интерпретация от всички, които имат интерес от подобни неща, в ГЕРБ сме единни, никога не е имало разминаване в позициите ни, отговори Цветанов по повод думите на лидера на Атака Волен Сидеров, че има заговор срещу Борисов, в който участват близки до него хора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук