Един от българските младежи, пострадал при взрива в Болоня, е успял да предпази приятелката си

0
1269

Един от леко ранените български ученици след взрива на магистралата при летището на Болоня е успял да реагира много адекватно и да спаси себе си и приятелката си от взривната вълна. Това потвърди българският консул в Италия пред Нова телевизия.

По думите му, момчето бързо схванало какво ще се случи и изблъскало настрани приятелката си. „Възхитен съм от такива деца“, коментира дипломатът ни. Той добави, че италианският премиер Джузепе Конте е посетил ранените при експлозията – 70 души, като е говорил и с най-тежко пострадалия български младеж, за 5-10 минути.

Прочети повече Иначе най-сериозно остава състоянието на 17-годишното момче, чиито крака бяха изгорени, тъй като джапанките му се стопили от високата температура. Родителите на момчето имат пълното съдействие на МВнР да отидат в Италия при сина си. Именно с него е говорил италианският премиер.

Децата са отивали от общежитието си до магазина, когато е станало нещастието. Общежитието се намира на около 400 метра от мястото на катастрофата. Все още три деца остават под лекарско наблюдение.

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АЧЕВ

Actualno.com

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук