ЕКСКЛУЗИВНО!Трима замесени в мократа поръчка срещу Делян Пеевски, случаят няма нищо общо с Алексей Петров!

0
1444

Трима мъже са били замесени в подготовката на убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, научи ПИК от запознати с разследването.

Единият е бил поръчител, а другите двама – извършители. Именно те са проследявали местата, които е посещавал Пеевски и са изучавали навиците му.

Към момента заподозрените не са задържани, но българските служби работят активно по случая в синхрон с европейските си партньори.

Материалите по случая са секретни, за да не изтича каквато и да било оперативна информация.

Медията ни научи, че случаят няма нищо общо с разкриването на покушението срещу Алексей Петров. По случая с бившия главен съветник на председателя на ДАНС бе задържан украинецът Роман Логвиненко, който в момента се намира в ареста на Националната следствена служба.

На този етап категорично е опровергана тезата, че Логвиненко е дал показания за престъпниците, които са искали да ликвидират Пеевски.

„Готвели са се да го ликвидират по почина на Златомир Иванов-Баретата, по когото бе стреляно на стъблите на Съдебната палата“, потвърди информацията ни главния секретар на МВР Георги Костов. Той припомни, че по идентичен начин бе извършен атентата срещу Дмитрий Минев – Димата Руснака преди повече от 10 години пред столичното заведение „Ъп стеърс“ на булевард „Витоша“.

Професионалният ръководител на МВР обяви, че първоначално Пеевски е отказал да му бъде назначена охрана, но след това се е съгласил.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук