Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! Валентин Радев: Идеята на новата инициатива rescEU е европейските граждани да се чувстват по-сигурни при бедствия и аварии (СНИМКА)

Той уточни, че срещата е била свързана най-вече с инициативата по създаване на система за взаимопомощ срещу бедствия, аварии, земетресения в Европа - rescEU

0
5104

Репортер: Цветилена СИМЕОНОВА, АГЕНЦИЯ „ФОКУС“ / СОФИЯ – Министерски съвет 

Идеята на новата инициатива rescEU е европейските граждани да се чувстват по-сигурни при бедствия и аварии. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев след среща с министър-председателя Бойко Борисов и европейския комисар по въпросите на хуманитарната помощ и управлението при кризи Христос Стилианидис, съобщи агенция „Фокус“.

Той уточни, че срещата е била свързана най-вече с инициативата по създаване на система за взаимопомощ срещу бедствия, аварии, земетресения в Европа – rescEU. „Еврокомисарят Христос Стилианидис сподели с премиера Бойко Борисов надеждата си, че ние ще подкрепим тази инициатива на срещата на върха през юни. Идеята е да направим така, че европейските граждани да се чувстват по-сигурни в битието си при такива бедствия и аварии. Желанието на еврокомисарят е тази инициатива да приключи до края на годината – тоест, в тройката председателство на Естония, България и Австрия. А ние казахме и премиера Бойко Борисов обеща, че идеята е много добра, подкрепя се от България и на всички нива ще направим така, че ако всичко върви добре и се изчистят всички недоразумения между 28-те страни, да внесем такава точка на срещата през юни“, обясни министър Радев.

© Информационна агенция „Дейли Прес“ (www.dailypress-bg.com)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук