Ексклузивно в DailyPress.bg! Валери Симеонов: Николай Петров е жертва на активно мероприятие

0
10765
Вицепремиерът от „Обединени патриоти“ не одобри подаването на оставка от здравния министър

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

Министърът на здравеопазването е жертва на заговор, каза той

Валери Симеонов съжали, че здравният министър Николай Петров подаде оставка. Вицепремиерът ссе пак направи уговорката, че той е все пак от квотата на ГЕРБ и е тяхно решението.

Коалиционният партньор обаче е категоричен, че колегата му е паднал жертва на заговор. „По-скоро за мен това беше едно активно медийно мероприятие, каза Симеонов. Лично аз имам много добро мнение за личните качества на господин Петров, призна още националистът, който бе преизбран на поста лидер на НФСБ преди два дни.

Военният министър Красимир Каракачанов отказа да коментира неочакваната оставка на Николай Петров. „Така е преценил, така е направил. Не искайте да коментирам решенията на колегите си. Причините са ясни на премиера, той е дал на него оставката си“, заяви след заседанието на Министерски съвет вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод оставката на здравния министър ген. Николай Петров.

Министърът на отбраната заяви, че само Петров е редно да коментира мотивите за решението си и напусна сградата на Министерски съвет, отказвайки да отговаря на повече журналистически въпроси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук