Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! ГЕРБ и БСП си размениха словесни престрелки за кмета на Сопот Деян Дойнов и народния представител Борис Кърчев (ОБЗОР)

0
8116

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Народното събрание  

ГЕРБ и БСП си размениха словесни престрелки за кмета на Сопот Деян Дойнов и народния представител Борис Кърчев, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

На брифинг в парламента от ГЕРБ обявиха, че внасят сигнал до главния прокурор във връзка със съмнения за груби нарушения на публичните финанси и на управлението на европейски фондове и програми от кмета на Община Сопот от БСП Деян Дойнов.

От ГЕРБ поясниха, че информацията им е била предоставена от инициативен комитет от Сопот.

Според ГЕРБ поради некомпетентност общината е доведена до изключително тежко финансово състояние.

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров настоя главният прокурор да назначи инспекция, която да провери дали е вярно, че Община Сопот има около 10 млн. лева новосъздадени задължения.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов обяви, че 2,7 млн. лева от данъци и такси в Община Сопот не са заприходени в отчета за 2016 година.

Според колегата му Младен Шишков кметът на Сопот Деян Дойнов се опитва да запуши дупките в бюджета с увеличаване на данъците.

В отговор от БСП заявиха, че опитите на ГЕРБ да изкарат управлението на Община Сопот като некадърно не са подкрепени нито с икономически, нито с политически факти.

Той припомни, че Община Сопот е била в много тежко финансово състояние с блокирани активи и банкови сметки и изтъкна, че дори кметският стол е бил описан от съдия изпълнител.

Според него състоянието на общината е значително по-добро, благодарение на управлението на Деян Дойнов.

Секретарят на групата Георги Търновалийски определи намерението на ГЕРБ като опит да се скрият сериозните проблеми и управлението на Община Сопот да се представи като некадърно.

Той изтъкна, че е излязла информация, че депутатът Борис Кърчев от ГЕРБ е прехвърлил своите фирми на малоимотно лице.

По думите му това е сериозният проблем, който има в държавата, а не кметът на Сопот.

От своя страна депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев обяви, че 2 години преди да стане депутат е продал не една, а две фирми.

Според него сценарият на БСП е изключително зле скалъпен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук