Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев заради непроверените пътници на Летище „София“ (ОБЗОР)

0
12165

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Народното събрание 

БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев заради непроверените пътници на Летище „София“. Това обявиха от опозицията в декларация от името на Парламентарната им група, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ от сградата на Народното събрание.

Декларацията изчете депутатът Иван Иванов.

Според него след пропуснатия полет от „Гранична полиция“ оставката на вътрешния министър може да върне доверието в институциите.

По думите му пропуснатият полет от „Гранична полиция“ щеше да е прецедент, ако не беше разкритата схема за трафик на мигранти.

Според него МВР сътворява невероятен скандал, който поставя под въпрос не само сигурността на страната, но и на цяла Европа.

След декларацията депутатите от ПГ на „БСП за България“ скандираха „Оствака“ от банките си. Това предизвика реакцията на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който призова БСП да не тропат по банката, а да използват парламентарни и демократични способи.

Цветанов обърна внимание, че на 26 март 2017 г. избирателите са гласували за сегашното управление.

От своя страна министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че по инцидента на Летище „София“ е разпоредено дисциплинарно производство, което трябва да приключи до 16 април.

Министърът посочи също, че това не е практика. „Много ми се иска това да не е нарочно направено, да е грешка или съвпадение при част от служителите. Разпоредил съм дисциплинарно производство, те са отстранени от длъжност“, коментира Радев.

Темата коментира и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, според когото няма основание за оставка на министър Валентин Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук