Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! Димитър Петров: 300 хил. лв. във валута и бижута са намерени и иззети от домовете на служителите от НАП – София, обвинени в организирана престъпна група

0
5209

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Съдебната палата 

300 хил. лв. са намерени и иззети от домовете на служителите от НАП – София, обвинени в организирана престъпна група. Това каза заместник-административният ръководител на Специализираната прокуратура прокурор Димитър Петров на брифинг във връзка с разследване срещу организирана престъпна група, извършваща корупционни престъпления, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Сумите, които са намерени и иззети от домовете на служителите на НАП – София, са в размер от около 300 хил. лева в различни валути и бижута. В тази връзка ще има обвинения, свързани с пране на пари, които са свързани с корупционните престъпления, извършени от групата. Структурата е била основно от ръководители на екипи, които помежду си са разпределяли своите роли, въздействали са върху членовете на екипите и така са координирали своите действия. Като дори се е стигало до моменти, в които определени търговци, които не са могли да отговорят напълно на изискванията за сумите, които са им били поискани, са се договаряли с данъчните служители с оглед на възможностите си“, каза още той и уточни, че така по преценка са били взимани вещи, които биха могли да задоволят битовите нужди на служителите на НАП.

„Също така самият механизъм на получаването на парите от данъчните служители е при извършване на т.нар. контролна покупка и при предварително договорена сума. В стоките, които са получавали като покупка, е бил поставен плик с пари, за да може да бъдат предавани неявно например за останалите агенция „клиенти“, обясни прокурор Петров/агенция „Фокус“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук