Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! Доналд Туск Европейския съвет: С диалог може да се продължи пътят към присъединяването на Турция към ЕС

0
2042

С диалог може да се достигне до продължаването на пътя към присъединяването на Турция към ЕС. Това каза на пресконференция в резиденция „Евксиноград“ във Варна председателят на Европейския съвет Доналд Туск след лидерската среща Европейски съюз – Турция.

„Ако искате да ме попитате дали тази вечер постигнахме решения или компромиси, отговорът ми е „не“. Мога да ви уверя, че повдигнахме всички наши притеснения и опасения. Имаше доста изразени такива по отношение на свободата на медиите и на двустранните отношения с държави-членки на ЕС, както и по отношение на положението и действията в Сирия. Днес нашата среща беше посветена на продължаването на диалога между ЕС и Турция“, заяви Туск. Той подчерта, че са обединили и са се съгласили, че той трябва да продължи.

„Подчертахме, че имаме общи интереси за стабилизирането на региона, който в момента е конфликтен по отношение на миграцията и други теми. Остават и неразрешени теми. Надяваме се с продължаването на диалога да можем да разрешим и тях и да се достигне до продължаване на пътя към присъединяване на Турция“, каза още Реджеп Ердоган.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук