Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! Премиерът Бойко Борисов: Диалогът между Турция и ЕС трябва да продължи

0
2220

Каналът на диалог между Турция и ЕС трябва да продължи. Това каза на пресконференция в резиденция „Евксиноград“ във Варна министър-председателят Бойко Борисов след лидерската среща Европейски съюз – Турция.

„Най-големият успех е, че след замерянето непрекъснато с изказвания от медиите на цяла Европа не минава ден по един, двама, трима европейски премиери пък от другата страна, турските да се разменят претенции, дори през миналата година се стигаше до обидни реплики, сега най-сетне вече се връщаме на масата на преговорите“, заяви Борисов.

Той подчерта, че е убеден, че този канал на диалог трябва да продължи да работи. „Мисля, че до края на председателството през юни месец ще проведем още една среща. Чух, че навремето Доналд и Тайпи са играли футбол в Полша и са си били дузпи. Това, че се усмихнаха и си заговориха за миналото на човешки език след тези обиди, които се носеха, мисля, че в България има много смели хора и явно войната за тях не е проблем, но мирът е най-ценното нещо“, допълни той. Борисов отбеляза, че Турция е на нашата граница, а след нея са Сирия и Ирак.

„Сиреч, много по-близко сме отколкото дори Брюксел и Лондон. Затова считам, че сме постигнали една голяма цел. Компромисите винаги ги има, но това са хора, които работят в условията на компромис. Да намериш 28 души президенти, канцлери, премиери да се съгласят. Доналд Туск може да ви каже как се постига компромис. За срещата във Варна обаче всички категорично я подкрепиха“, каза още Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук