Ексклузивно! Георги Димов, бивш генерален консул на България в Одрин: Провеждането на срещата на върха във Варна е положително, диалогът с Турция трябва да се поддържа

0
6071

Провеждането на срещата на върха във Варна е положително, диалогът с Турция трябва да се поддържа. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Георги Димов, бивш генерален консул на България в Одрин. Той обясни, че освен всичко комуникацията е важна и заради това, че днешна Турция е разделена на две.

„Това показват и резултатите от референдума, който се проведе на 16 април 2017 година за промени на Конституцията и сега продължават твърденията на опозицията, не само на една партия – на две различни партии, които нямат общо по между си. Имало е големи манипулации и гласувалите против са били 52%. Така, че ние не трябва да загърбваме тази половинка на Турция, защото рано или късно ще се роди една съвременна, демократична Турция и никой не трябва да има съмнения в това нещо. Как и кога ще стане – това са други въпроси, но молбата и надеждите ми са това да не става с големи ексцесии, но рано или късно ще стане“, коментира Георги Димов.

Той каза още, че ако се получи нещо от срещата във Варна, може да бъде в полза за средствата за обгрижване на мигранти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук