Ексклузивно и първо в ДЕЙЛИ ПРЕС! Пленумът единен с лидера си срещу Истанбулската конвенция (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Социалистите приеха декларация до ПЕС в защита на превозвачите

0
6611
dav

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – „ПОЗИТАНО 20“

Националният съвет на БСП застана зад лидера си Корнелия Нинова срещу ревизия на позицията по Истанбулската конвенция, предадепреди минути репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Пленумът показа забележително единство зад лидера си, няма  никаква промяна в нашата позиция. И няма да има“, декларира на брифинг пред медиите Атанас Зафиров по повод натиска на ПЕС за Истанбулската конвенция, съобщи още репортер на Информационна агенция“ Дейли Прес“.

Това е тема, която среща пълно разбиране у по-голямата част от обществото и нашата партия, допълни той.

В отговор на въпроса евродепутатът Петър Курумбашев коментира, че било естествено да има понякога различни позиции в едно демократично семейство. Болшевизмът беше в едно друго време, каза той по повод заканата ПЕС да изключи БСП.

Имало е напрежение, надявам се, че няма да се стигне дотам, коментира и друг член на ръководството на столетницата – Крум Зарков, заплахите на ПЕС да замрази членството на БСП.

Ние сме заявили нашата позиция, информирали сме какво сме предприели, това наше различие би трябвало да бъде прието, добави и Зафиров.

Ето ви една победа на Нинова над Борисов, който до последно защитаваше конвенцията, припомни той.

Там имаме известни опасения, че това е само временно състояние, коментира Зафиров оттеглянето на документа, докато се произнесе Конституционният съд.

Социалистите приеха и декларация до ПЕС в подкрепа на българските превозвачи, съобщи след обсъждането на темата на пленума евродепутатът Курумбашев.

Смятаме, че е особено важно БСП в този момент да представи своята позиция пред ПЕС, добави той и напомни, че позицията може да бъде атакувана в залата на европейския парламент.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук