Ексклузивно и първо в DAILYPRESS.bg! Министър Валентин Радев: Въпреки грешката на ГКПП „Аерогара София“, сухопътните ни граници продължават да се пазят много добре и ние сме доволни (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

0
15533

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – МВР 

Въпреки грешката на ГКПП „Аерогара София“, сухопътните ни граници продължават да се пазят много добре и ние сме доволни. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Разпоредена е вътрешна проверка на случая на общо 13 души – на всички по веригата, включително и на ръководител на смяна, ръководител на софийското ГКПП и др. Те ще бъдат отстранени от работа и на тяхно място ще сложим екипи от Бургас и Варна, които са подготвени. Въпреки този пропуск, трябва да отбележа, че през цялото време проверките на летището са били засилени. Премиерът Бойко Борисов разпореди да направим и анализ на работата на летището назад във времето. Освен това съм разпоредил и проверка от Дирекция „Вътрешна сигурност“, защото не може всички да ги няма вкупом на работното им място“, обясни министър Радев и уточни, че не се изключва никаква версия дори и за умишлени действия.

„Това, което се случва, е изумително и доста неприятно. Но въпреки грешката, сухопътните ни граници продължават да се пазят много добре и ние продължаваме да бъдем доволни. И не само ние, но и Фронтекс и т.н. Така че този случай е едно петънце, което трябва да изчистим бързо, и да докажем на партньорите ни, че пазим добре границите на Европейския съюз“, каза още той уточни, че багажите на всички непроверени пътници са били прегледани.

„Но фактът, че могат да минат въобще е престъпно нарушение на правилата“, коментира той.

Министър Радев уточни, че се очаква до дни проверката да приключи. „Надявам се, че това не е провокация и няма връзка с понеделник, когато тук идват лидерите на Европа и турския президент, взели сме засилени мерки“ уточни той.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук