Ексклузивно и първо в DAILYPRESS.bg! Страшен ужас в ИСУЛ! Окървавената полицайка се бори за зрението си! Безпрецедентна акция сред феновете на Левски на стадион „Васил Левски“ (ПОДРОБНОСТИ)

Униформените издирват хулигана, който е хвърлил бомбичката

0
22808

Пострадалата полицайка по време на дербито между ЦСКА и Левски може да загуби зрението на едното си око, научи ексклузивно Информационна агенция „Дейли Прес“.

Припомняме, че през второто полувреме на двубоя от сектора на Левски бе хвърлена бомбичка, от която униформената пострада.

Ранената служителка е настанена в ИСУЛ, където е претърпяла спешна операция. „Не мога да ви кажа точно какво е състоянието на колежката. Информирам се по телефона. Извършена е една операция, но има много стъкла по лицето, както и в окото ѝ. Има опасност за окото“, коментира заместник-директорът на СДВР Антон Златанов.

След инцидента полицията започна безпрецедентна акция сред феновете на Левски. Още на място в сектора е започнало щателно претърсване на всеки един, а десетки „сини“ привърженици вече са в ареста, научи още агенция „Дейли Прес“.

„От камерите имаме описание на външния вид на извършителя. Всички, които отговарят на това описание, са отведени за разпити в районното управление. Работим по горещи следи и веднага опитваме да установим всички лица, които отговарят на описанието като дрехи и външен вид“, добави полицейският ръководител.

„Изключително неприятен, грозен инцидент. Бомбичка, самоделно направена – не говорим за пиратка. Мога да кажа, че ако нямаше врата и стъкло, което да се счупи, най-вероятно пораженията по колегите щяха да са по-тежки, защото бомбичката щеше да падне върху техните тела“, допълни Златанов.

„Разговаряхме с тарторите от агитката на Левски, те се разграничават от това поведение. Уж ще съдействат. Но ние разчитаме на себе си да открием извършителя. Ще действаме възможно най-трудно. До момента задържахме няколко десетки лица, които отговарят на описанието. Започваме да филтрираме. Не знам на какво се дължи тази с нищо непредизвикана агресия на това лице“. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук