ЕКСКЛУЗИВНО! Какво се крие зад чудото Марешки? Камикадзе ли е бизнесменът или зад него стои държавата? Вижте истината!

0
1701

Как един 48-годишен бизнесмен от Варна успя да свали цените на горивата до невиждани за България нива?

Този въпрос си задават стотици хиляди българи докато се придвижват към бензиностанциите.

Публичната информация за Марешки гласи, че е завършил основното си образование в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“. След това заминава да следва в Москва, където прекарва 3 години, след които се връща в България, за да се дипломира в Технически университет – Варна.

Ясно е и увлечението му към политиката и това, че стигна до балотаж с Кирил Йорданов.

Според източници на ПИК, скритата цел, която прозира зад сегашните действия на Марешки е огромният рекламен ефект.

Едва ли някой от родните предприемачи може да се похвали, че в последните седмици е обект на изключителен интерес от страна на медиите в България.

Аптекарският бос буквално извира от ефира, а снимките на опашките пред обектите му му заливат сайтове, вестници и списания. При това безплатно.

„Марешки добре си е направил сметката. Той има няколко бензиностанции във Варна и Бургас и една в София. За да свали цената  на дизела и бензина, той се е отказал от печалбата си. На ден при добра работа една бензиностанция продава около 10 тона гориво. При печалба от 10 стотинки на литър бензин, това означава, че неговата печалба не е кой знае колко голяма. За сметка на това популярността му не престава да расте.

Вероятно той е решил да инвестира пропусната печалба в реклама, която след време ще му се отплати много по-щедро“, коментира пред ПИК водещ икономист.

Според други наши източници, Марешки се хвърля в битката с горивата без да си е осигурил държавна протекция.

Доказателство за това, е че в края на миналата седмица стартира операция в цялата страна за проверка на всички видове бензиностанции.

Това е и най-правилният ход на контролните органи в лицето на Министерство на финансите и Националната агенция по приходите.

Явно е, че правителството е решило да се вслуша в съвета на Българската петролна и газова асоциация, която припомни на премиера Борисов, че нейните членове са инвестирали 160 млн. лева в измерителни уреди и настояват за равнопоставеност между всички играчи на пазара./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук