Турският вицепремиер за Ахмед Доган: Един проруски лидер зае антитурска позиция!

0
1442
Турският вицепремиер Ялчън Акдоган, определи почетния председател на ДПС като „проруски  лидер“. За първи път официално представител на турското правителство напада открито Ахмед Доган.
„Един бивш проруски партиен лидер зае антитурска позиция и навлезе във враждебна риторика. Вътрешнопартийното разцепване е в резултат на политическата операция, извършена от него. Някои депутати напуснаха и основават друга партия. Това е процес, който тече в тази развръзка. В рамките на двустранните отношения, без да се намесваме във вътрешните работи, се опитваме да подпомогнем общностите на нашите сънародници“, заяви в Анкара вицепремиерът на Турция Ялчън Акдоган.
По време на днешните дебати в турския Меджлис Акдоган каза, че са в много добри отношения с всички политически партии на сънародниците им във всички страни на Балканите.
Акдоган подчерта, че освен с политическите партии, също така имат добри отношения и с неправителствените организации. Турският вицепремиер напомни, че имат много побратимени общини, а фондацията „Дианет“ активно работи.
24rodopi.com
На снимката: Премиерът на Турция Ахмед Давутоглу и вицепремиерът Ялчън Акдоган по време на посещението им в София на 15 декември м. г. Както вече 24rodopi.com писа, същия ден се е провела среща във формат „Давутоглу-Борисов-Местан“ без преводач.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук