ЕКСКЛУЗИВНО! Касим Дал хвърли ръкавицата: ДПС стана клиентелистка партия, ще се борят със зъби и нокти за властта

0
1442

Движението се промени много през годините, заявява бившият съратник на Доган

ДПС вече не решава президентските избори. Аз съм учредител на ДПС, но движението се промени много през годините, стана клиентелистка партия. ДПС е силно само когато е на власт. Затова са напъните сега, затова са и майските събития – дават кураж на избирателите, но няма да успеят. Това заяви пред Нова телевизия Касим Дал, лидер на НПСД.

„За съжаление българските избиратели явно имат къса памет и много политици точно на това залагат. Президентските избори няма да са оспорвани, но политиците пак се готвят да излъжат българските избиратели. Бих призовал хората да гласуват с разум, за да се види, че има отговорен избор“, заяви Дал.

Той бе категоричен, че обединителят на дясното пространство е Бойко Борисов: „Ще изчакаме да видим кого ще издигне най-голямата партия. Но в крайна сметка ми се струва, че ГЕРБ ще издигне Бойко Борисов за кандидат“.

„ДПС и политиката, която водят, няма да доведе до разширяване на партията, нямат идеи, нямат кауза, ще се стремят да запазят това, което имат – властта си. Те със зъби и нокти ще се борят за това. Власт така лесно не се дава. Така че разграждането на този модел ще продължи много дълго време“, коментира Дал.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук