ЕКСКЛУЗИВНО! Румен Петков: Липсва ми Цветанов, той е добър и човечен в сравнение с Бъчварова

0
1358

„Цветанов започва да ми липсва, в сравнение с Бъчварова той е добър и човечен. Може да бъде председател на пионерска организация“, това заяви пред ПИК зам.-председателят на АБВ Румен Петков по повод приключилите частични местни избори в няколко населени места.

Повод за заключението му е масирано полицейско присъствие и проверки на регистрациите и на гласоподавателите. Село Тракиев Хасковско където печели кандидата на АБВ Красимир Бойчев, кмета на Хасково, общинския председател и оркестъра са прекарали целия ден пред изборната секция. След приключването на гласуването обаче си тръгнали безславно, според Петков.

„Не бях в България и в мен заговори твореца. Ако бях у нас и аз щях да си взема гъдулчицата и да отида там“, заяви Петков, като уточни за ПИК, че именно гъдулката е неговият инструмент. Той настоя въпросният областен управител, „който не знам тромпетист ли е какъв е, но цял ден клеча там, веднага да бъде уволнен“.

Петков алармира, че се използва засилено полицейско присъствие по местата където се провеждат частични местни избори. Настоя гражданите и медиите да не допускат това на президентските избори.

По повод издигането на Цецка Цачева за кандидат-президент на ГЕРБ съгражданинът й Петков заяви, че я познава от 30 години, че има много добри човешки отношения с нея и това няма да промени стремежът му да бъде полезен за кампанията на Калфин.

Той отново повтори тезата на АБВ, че Калфин е фаворит на предстоящите избори и издигането на Цачева не променя картината. Но допълни, че ГЕРБ очевидно никак не са убедени в изборния си резултат и битката за частичните местни избори в своя полза показва, че в ръководството има една несигурност в успеха и да не би махалото да тръгне в друга посока./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук