Експерт със зловеща прогноза: Терористични атаки чакат Европа около Нова година!

0
568

„Ислямска държава“ възникна във вакуума за сигурност в Ирак, който беше пряко следствие от инвазията на САЩ

Ако следим приоритетите на новия президент на САЩ виждаме, че те са данъчната политика, здравеопазването, борбата с миграцията, външната политика и борбата с „Ислямска държава“. Явно Тръмп все още не познава достатъчно добре ИД, за да смята, че може да я унищожи за месец. Той каза, че дава 30 часа на генералите му да предложат решение за унищожаване на ИД. Това обяви експертът по Близкия Изток Славчо Велков в ефира на bTV.

„Г-н Тръмп явно има предвид унищожаването на ИД и нейните структури на територията на Близкия Изток. Но как ще я унищожи като идея на територията на Европа той не знае. Дори да бъде унищожена като структура няма как да се унищожат стотиците и хилядите, които ще се върнат“, смята експертът.

В тази връзка Велков прогнозира, че около Нова година Европа отново я чакат терористични атаки. „ИД възникна във вакуума за сигурност в Ирак, който беше пряко следствие от инвазията на САЩ. Нещата се развиха така, че техните съюзници в Саудитска Арабия и Катар се обърнаха срещу тях и помогнаха за развитието на организацията.

Политиката на САЩ в региона през последните 13 г. е насочена към доминиращо присъствие в регионите богати на петрол. Това срина региона“, каза още Велков.
www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук