Екшън в Асеновград! Закопчаха Басамаков-младши, стрелял по ченгета при обиск!

0
1757

Известният асеновградски бизнесмен Димитър Басамаков е бил арестуван, след като извадил нож и пистолет срещу полицаите, обискиращи дома му. След това мъжът принудително е приведен в психиатрично заведение късно вчера, съобщава „Марица“.

Триетажната къща на петдесетгодишния Димитър на ул. „Ивайло” в Асеновград е била отцепена с полицейска лента и предупредителни конуси. По неофициална информация акцията по претърсване на офиса и жилището му са били по разследване на Окръжна прокуратура- Пловдив. Димитър обаче отказал недопустим отпор, извадил бил нож и стрелял по полицаите. Оказало се, че в офиса и жилището на мъжа има солиден арсенал от оръжия.

Басамаков е от години страстен ловец, преди време държеше и ловно стопанство под наем. Той има признат процент инвалидност след катастрофа. При акцията той е проявил изключителна неадекватност, полицаите са се опитали да го приведат и в заведение за психиатрична помощ и в крайна сметка е задържан. За точната причина за претърсването, се очаква официално изявление днес от Окръжна прокуратура.

Димитър е син на най-известният директор на соцгордостта на Асеновград „Асенова крепост”, Захари Басамаков. Баща е на двама близнаци на 23 години, разведен.

pik.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук