ИЗВЪНРЕДНО! Кобрата с нов мач за световната титла!?

0
1824

Българинът излиза в бой за милиони срещу…

Извънредна новина бе съобщена от мениджърът на Кобрата Кале Зауерланд. „Пулев ще получи нов мач за световната титла“, заявява Кале.

Става въпрос за пояса на Международната боксова федерация (IBF), който е притежание на британеца Антъни Джошуа.

Шампионът е склонен да направи няколко защити на титлата си в следващите месеци, а от лагера му обяви­ха списък с трима потен­циални съперници – задължи­телния претендент Джоузеф Паркър, бившия световен шампион на WBC Бърмейн Стивърн и Пулев. Зауерланд е сигурен, че българинът ще стигне до мач за пояса, независимо дали в края на та­зи или в началото на следва­щата година.

„Мисля, че този двубой ще се случи. Трябва само да се раз­берем дали ще е доброволна защита.

Пулев е №2 в рангли­стата след Паркър и определено ще е следващият задъл­жителен претендент. Така че дали тази или следващата година, този мач ще го има“, заяви германецът.

„Очаквам да стане страхотен бой. То­ва са две големи момчета. Джошуа влезе с гръм и трясък на професионалния ринг, но си мисля, че той все още учи занаята. Това се видя добре в последния му двубой. Пулев е много силен и според мен шансовете му срещу Джошуа са 50 на 50.“

Зауерланд очаква Кобрата да се справи много по-добре във втория си мач за светов­ната титла в сравнение с предишния срещу Владимир Кличко в края на 2014 г.

„Всички говорят за загуба­та му от Кличко, но той под­ходи с тотално грешна стра­тегия за онзи двубой. Всичко се обърка. Не трябва да забра­вяме, че преди да загуби, Кубрат успя да разтърси Кличко, който тогава бе­ше непобеждаван от дълги години. Пулев не е боксьор, който има са­мо един удар. Нокаутирал е по-едри съпер­ници от Джо­шуа като Ди­митренко и Устинов. Ще е ис­тински мач и очаквам да е много интере­сен. Само тряб­ва да видим да­ли ще искат да го направим се­га или ще предпочетат да из­чакат до след­ващата годи­на“, добави Зау­ерланд, цитиран от „Тема Спорт“.

Джошуа определено е впечатляващ боксьор. Като шанс за милиони се определя срещата между Пулев и Антъни, ако Кубрат победи в подобен бой, това ще го превърне в един от най-известните и заслужили спортисти по света.

pik.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук