Екшън през нощта на Боровец! Авер на Косьо Самоковеца гърмя в стриптийз бар

0
820

Иван Портев от Самоков, за когото се смята, че е един от приближените на убития бос Косьо Самоковеца, е задържан за стрелба на пияна глава в нощно заведение в курорта Боровец, пише „Вяра”. Екшънът се е разиграл в стриптийз бар около 1.30 часа на 1 февруари. Изстрелите са произведени с незаконен пистолет в заведение, чийто наемател е Борислав Гавадинов. Портев е криминално проявен и осъждан.Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и е извършен оглед.

46-годишният Иван е задържан в полицейския арест з 24 часа. От пресцентъра на МВР съобщиха, че Портев е произнесъл няколко изстрела в тавана на заведението. Стрелял е с незаконно притежаван от него боен пистолет. Пострадали няма, само изплашени. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 от НК. Действията по разследването продължават.

През 2004 г. Иван Портев, приближен на разстреляния в Амстердам Косьо Самоковеца, беше арестуван за убийство. Тогава Софийският градски съд остави Портев зад решетките за екзекуцията на Стефан Касамаков, който беше показно разстрелян от упор в главата посред бял ден в столичния кв. „Зона Б-5“. Война за пазара на дрога беше основната версия.

Тогава Портев е разпознат от двама свидетели. Той е бил задържан за наркотици и оръжие преди години и обвинението му е било повдигнато. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук