Елтън Джон лиши синовете си от наследство, да се научели да печелят

0
1338

Елтън Джон актуализира завещанието си и реши да лиши от наследство двамата си синове. Причината? За да им даде урок за смисъла от работата и стойността на парите.

Elton-John-and-David-Furnish

Засега децата са малки – Закари е на 5 г., Илайджа – на 3, и тепърва ще разбират урока, който ще им струва богатство от 280 млн. долара.

Решението на сър Елтън Джон е окончателно. То е вдъхновено от милиардера Уорън Бъфет, който обяви, че ще остави наследството си за благотворителни каузи, включително на фондацията на Бил Гейтс, а не на децата си.

Точно това смята да направи и британската звезда.  Но с някои уговорки: „Те имат нужда да живеят нормално, да имат малко уважение към парите, малко уважение към труда… Разбира се, заедно със съпруга ми ще осигурим на нашите деца известна финансова подкрепа. Но е ужасно да дадеш на децата си сребърна лъжица, това е разрушително за живота им“, казва 68-годишният артист, цитиран от „Дейли Мирър“.

Засега сър Елтън Джон не е стигнал до компромис със съпруга си Дейвид Фърниш за сумата, която все пак ще оставят на наследниците си. Сигурно е обаче, че тя ще е минимална, защото и Фърниш смята, че „най-големите радости идват чрез упорита работа“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук