Ето го 16-годишния Марин, който наби учителка заради слаба оценка! Вижте какво го чака!

0
1586

Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по туризъм в София ще решава какво да е наказанието за 16-годишния Марин, който вчера нападна и рита учителка.

Това заяви директорът на училището Антоанета Джонева, цитирана от bTV и Нова телевизия.

Бруталната атака станала около 12.30 ч. 16-годишният Марин Цанов нахлул в учителската стая на гимназията, която се намира на столичния бул. „Сливница“ недалеч от Лъвов мост, и нападнал преподавателката по „Етика“ Богомилка Николова с юмруци и ритници, като я удрял с дневника по главата.

Директорката обясни, че през миналата седмица преподавателите забелязали прояви на агресия и неспокойно поведение от страна на ученика. Затова решили да извикат майка му на среща при педагогическия съветник на гимназията.

Вчера срещата се е състояла.

„По време на разговора, който е беше в присъствието на класния ръководител, педагогически съветник и зам.-директорът на гимназията, 16-годишното момче хуква към учителската стая, където влиза с крясък и напада учителката“, обясни Антоанета Джонева.

Учителите, станали свидетели на нападението, повикали полиция и ученикът бил задържан.

Джонева допълни, че Марин е имал текуща оценка „Слаб 2” по „Етика”, но не е ясно дали оценката е причина за агресията към Богомилка Николова.

„Не бих казала, че е той отличен ученик, но не бих казала, че е от най-слабите ученици”, коментира директорката.

Битата преподавателка днес не е на работа, а Педагогическият съвет на гимназията ще решава какво да е наказанието за Марин Цанов. Отделно по случая тече досъдебно производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук