Страшни разкрития за месото по нашите магазини ужаси българските купувачи!

0
2859

Това месо, което виждате по магазините, може само да ви навреди!

На почти всяка българска маса има месо. То е отлично както за основно ястие, така и за мезе. Истината обаче е, че в него няма нищо полезно.

Един от най-скъпите месни продукти у нас е телешкият суджук. Цената му е много висока, защото се счита за деликатес. Ако знаехте какво има в него обаче, надали щяхте да дадете и лев, за да го ядете.

Основното в суджуците е птиче месо, сухожилия, свински кожички, глутен и нишесте. Останалото са консерванти и какви ли не оцветители.

Дифосфатите, които се съдържат в телешкия суджук, вредят сериозно на стомаха и могат да предизвикат гадене, дори повръщане. Глутаманът пък залъгва мозъка, че иска да яде още и още, като по този начин човек пълнее неусетно, освен това забавя метаболизма.

Най-страшното разкритие обаче е това за червените меса по магазините. Те са оцветени така по най-вредния начин – чрез сушени бръмбари.

Една огромна част от колбасите съдържа в себе си от тези гадини, които се внасят от екзотични страни. Те идват в готов вид, за да могат веднага да бъдат включени в продуктите. Отглеждат се специално за оцветяване на месото.

Най-опасното в случая е, че консумацията на сушени бръмбари може да доведе до рак на щитовидната жлеза. Тези гадинки са много вредни за бременни или кърмещи жени, като са в състояние да увредят плода.

Другото страшно нещо, което може да се срещне по нашето месо, е т. нар. „суха кръв“. Този продукт пристига у нас от над 20 години. Той се прави от отпадъци от истинско месо, които се пакетират и заравят в септични ями.

Тази „суха кръв“ по принцип е директно за боклука, но големите компании я пращат в България, където местните производители я ползват, тъй като им излиза по-евтино.

Според изследванията, в страната ни 30% от саламите имат в себе си отпадъчния продукт „суха кръв“. Освен това тук се внася и мас на прах, която е също много опасна за здравето.

Пилешкото месо е може би най-вредното, защото в него се тъпче най-голям брой боклуци. То бива инжектирано със специални разтвори, които увеличават обема и съответно количеството му.

В нашите пилета има карагенан, ксантан, саламура от фосфати, гума-гуар, цитрати и др. Допустимото количество на всички тези разтвори за страните от ЕС е между 3 и 5%, а в България то достига до 60-80%.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук