Ето защо Ердоган се появи първо във Фейс Тайм след опита за преврат!

0
1301
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обясни защо е използвал приложениета Фейс Тайм, за да се включи в ефир. „Националната телевизия беше превзета и не можеха да предават по домовете на хората. За това ние използвахме смартфоните и частните телеканали“, разказа Ердоган в интервю за Си Ен Ен.
Той подвърди, че в началото на преврата се е намирал със семейството си на почивка в Мармарис.
Припомняме, че в нощта на 15 юли в Турция беше направен опит за държавен преврат. След тежка нощ, много убити и ранени, официалната власт на Ердоган съобщи, че метежниците не са успели и всичко е прекратено.
По време на пуча турският президент се обърна към народа на Турция през телефона си и мобилното приложение Фейс Тайм. Освен, че призова привържениците си да излезат на улиците, той обвини за метежа своя враг номер 1 Гюлен.
Относно искането за връщането на смъртното наказание, Ердоган потвърди, че това решение се обсъжда много сериозно. „На лице е явно престъпление с предателство. Трябва решение е на парламента, лидерите ще трябва да се съберат и да решат, а аз като президент ще го одобря“, казва още турският държавен глава.
Превод ПИК. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук