Задържаха 7 трафиканти на нелегални мигранти

0
941

При съвместна операция на ДАНС, МВР и прокуратурата е разкрит и пресечен канал за незаконно превеждане на чужденци през територията на България.

Под ръководството на Специализирана прокуратура е проведена съвместна операция на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и МВР на територията на областите Бургас, Пазарджик, Благоевград и Перник с цел пресичане на незаконна дейност, осъществявана от организирана престъпна група, по превеждане на нелегални мигранти през държавната граница и последващо извеждане в посока страни от Западна Европа, съобщиха от ДАНС.

През пресечения канал са били преведени значителен брой чужденци. В резултат на предприетите действия са задържани 7 лица (български и чужди граждани), ангажирани с престъпната дейност. В рамките на проведената операция, освен основните участници, са задържани и над 40 чужди граждани, пребиваващи нелегално на българска територия, които са подготвяни за извеждане през държавната граница от горепосочената група. Работата по случая продължава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук