понеделник, май 6, 2024
Google search engine
дом Топ Законът оставя на улицата бездомна майка с 6-годишния й син

Законът оставя на улицата бездомна майка с 6-годишния й син

0
1319

Бездомна майка и 6-годишният й син остават на улицата, след като на 1 юли изтича срокът, в който те могат да пребивават в Дома за временно настаняване “Св. София” в столичния квартал “Захарна фабрика”.

Утре трябва да напуснем приюта, няма къде да отидем, няма къде да живеем, не искат да ни удължат и оставаме навън с детето”, се оплака Татяна Боголинова.

Преди време с брат й започнали бизнес. “Направихме гъбарник, къщата ни беше заложена”, обясни тя. Не им потръгнало и банката взела жилището. Оттогава тя е бездомна и разчита на социалните домове.

Утре – петък, 01 юли, в 09:00 ч. обаче майката трябва да бъде с приготвен багаж и заедно с детето да напуснат приюта. Причината е, че изтича “лимитът” им от 6 месеца, в които те могат да използват социалната услуга.

“По закон казват, че имаме право тук, в “Света София”, да останем 3 месеца и в другия дом на ул. „Ришки проход“ – 3 месеца”, обясни жената.

В останалите 6 месеца от годината майката й синът й нямало къде да живеят.

Татяна Боголинова обясни, че нямат опция да бъдат прехвърлени в другия дом, тъй като вече са били настанени там за 3 месеца. Но има изключения, става ясно от думите й. Тя разказа за друг случай, при който бил удължен престоят на жена с 5 деца с още 3 месеца.

За някои може, за други не може„, е констатацията на Боголинова, която не може да си обясни по какви критерии се решават прецедентите.
Аз работа не мога да започна, имам малко дете, то е болно”, коментира още тя./News

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук