Затвориха 41 училища, заради лошото време

0
1258

Учебни занятия нямаше в 41 училища в страната заради влошените метеорологични условия и пътната обстановка, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Най-много – 10 училища, са затворени в област Разград. Това са Основното училище (ОУ) „Св. Климент“ в село Юпер, Основното училище „Паисий Хилендарски“ в село Равно, ОУ „Никола Й. Вапцаров“ в село Бисерци, Средното училище „Христов Ботев“, Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие, Началното училище „Васил Левски“ в Лозница, ОУ „Виделина“ в село Сейдол, ОУ „Иван Вазов“ в село Веселина, ОУ „Христо Ботев“ в село Гороцвет и ОУ „Кирил и Методий“ в село Трапище.

Осем са училищата без учебни часове в област Силистра. Две от тях – Средното училище „Христо Ботев“ и Средното училище „Йордан Йовков“, са в Тутракан. По едно училище е затворено в Главиница и в селата Сокол, Стефан Караджа, Зафирово, Цар Самуил и Нова Черна. Тези училища ще останат затворени и утре, 27 февруари.

В Перник заради нарушено топлоподаване не се учи в пет училища – ОУ „Св. Иван Рилски“, ОУ „Св. Кирил Философ“, Шесто средно училище „Св. св. Кирил и Методий“, СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ и ПМГ „Христо Смирненски“. По пет училища са останали затворени и в областите Видин и Враца, а в Шумен – четири.

По едно училище в областите Кърджали, Плевен, Русе и Пазарджик не е имало учебни часове – ОУ „Иван Вазов“ в село Костино, ОУ „Васил Левски“ в село Беглеж, ОУ „Св. Климент Охридски“ в село Сваленик и ОУ „Константин Величков“ в село Паталеница. Заради усложнената пътна обстановка не са учили и пътуващи ученици от общините Павликени и Свищов.

/дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук