Затворници превърнаха бобовдолския пандиз в кабаре с ракия и хероин в куверта

0
111

Затворници преобразуваха пандиза в Бобов дол, меко казано, в почивна станция от времето на Тато, съобщава в. „Вяра”. Кримките, които излежават присъди в него, необезпокоявани от никого, съвсем спокойно разнасят туби с джибри по коридорите, провеждат разговори по телефона с близките си, снимат се за спомен, а по-ербапите от тях дори чатят и във Фейсбук вечерно време, след като мине задължителната проверка. Чат-пат под възглавницата на някои пък се кашира и хероин, информират сигурни източници.У 30-годишния затворник Бойко К. надзирателите на затвора в Бобов дол открили голямо количество хероин. Администрацията на затворническото общежитие веднага е подала сигнал в полицията за откритите опаковки кафяво прахообразно вещество, което при направата на полеви тест реагирало на хероин. Общото му тегло е 10,8 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

Малко преди това пък затворник от Бобов дол бе изолиран за 14 дни в наказателна килия заради държане на туби с джибри в стаята си. По време на сутрешна проверка в 7 ч на 27 ноември м.г. в спално помещение охранителите установили, че затворникът О. Р. е видимо в нетрезво състояние. Отказал да му бъде направена алкохолна проба. Под леглото му и в шкафчета били открити 7 туби от по 6 литра и 1 бутилка от 2 литра, пълни с джибри за ракия. Заради това затворникът получил най-тежкото наказание – да лежи в изолатор 14 дни. Той обжалвал заповедта пред съда в Дупница. Там обяснил, че съдържанието на тубите не било джибри. Признал, че е отказал алкохолна проба.

„Не може да се каже, че съм употребил алкохол, а нещо, което е напълно законно – употребих одеколон“, обяснил лишеният от свобода. Съдът потвърди заповедта на директора на затвора за наказание на притежателя на заготовката за ракия. Вчера директорът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов коментира случаите така: „В действителност у 30-годишния господин бе открит хероин. Това стана по време на едно от редовните мероприятия, които почти от администрацията на затвора провеждаме ежедневно с цел превенция. Това е първото нарушение на този затворник, досега не сме го хващали в друго нарушение. След като намерихме хероина, веднага се обадихме на полицията, откъдето на място в килията дойдоха полицаи от РПУ в Дупница. Направена е преписка по случая, предстои да се реши за наказанието му. Имаме доста такива случаи, които винаги са разкриваеми. Всички колеги си вършат качествено работата, а нарушителите съответно се наказват. Ще продължим да извършваме проверки, все пак трябва да се знае, че това тук е затвор, а не почивен дом, тук се намират хора, лишени от свобода, поради разни причини, а не са пратени на курорт”, категоричен бе Александър Апостолов. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук