Защо бебето плаче!

0
1404

Плачещото бебе тревожи всички в къщи и те се чудят, защо то е толкова отчаяно. Плачът е начина, по който бебета молят за помощ и удовлетворяване на нуждите им. Новородените обикновено плачат, когато са гладни или подмокрени, преди сън, ако са много изтощени или развълнувани и не могат да заспят. Бебета на няколко седмици плачат, когато са сами, когато никой не ги гушка и не им обръща внимание, защото им липсва физическия контакт и топлината на човешкото тяло. Ето защо гушкането най-лесно спира сълзите на бебетата.

Децата плачат и когато им топло или студено. Проверете отзад вратлето на бебето дали не е потно, или твърде студено и бледо. Сълзите може да са причинени от болка или страх. Обикновено болка причиняват: неудобното облекло или неудобната поза на тялото, запека, храносмилателни проблеми (колики), обриви. Бебетата се страхуват от силни шумове или резки движения, с които не са свикнали, а понякога просто плачат, защото им е скучно и искат да поиграят.

Между 6-7 месеца, бебето започва да плаче повече, защото се сблъсква с все повече нови предизвикателства. Първите неуспехи при придобиването на нови умения могат да доведат до чувство на неудовлетвореност, гняв и обезсърчаване и се изразяват чрез плач. Помогнете на своето бебе, насърчете го да опита нещо друго, нещо по-лесно и да забрави за предходния неуспех.

Когато бебетата непрекъснато плачат, Вие се чувстване зле и непрекъснато се питате „Защо?“. Необходимо е време да се научите как да интерпретирате различните видове плач, процесът не е лесен, но не се обвинявайте, че не успявате да разберете сигналите на Вашето дете правилно и веднага.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук