Защо е важно да трием грима преди лягане?

0
1215

На повечето жени се случва, след дълъг ден да пропуснат да изтрият грима си. Това обаче може да причини много проблеми, свързани с кожата.

В следващите редове ще изтъкнем няколко причини, които ще ви накарат да се замислите и обезателно да триете грима си преди сън.

Химикалите са вредни
Какъвто и да е гримът, който използваме – за чувствителна кожа, органичен или минерален, всички те съдържат химикали, които вредят на кожата. Ако престоят повече време върху лицето, тези химикали проникват в кожата и причиняват дългосрочни щети.Тези вещества могат да ускорят процеса на стареене на кожата, причинявайки бръчки. Освен това, блокират естествената секреция на себум, което води до появата на пъпки и могат да направят миглите по-тънки и крехки.

Поява на пъпки и акне
Кожата е покрита с голямо количество пори, по лицето дори има повече, отколкото върху други части на тялото. Когато оставим грима и през нощта, той блокира порите, отговорни за производството на себум.

Себумът е отговорен не само за омазняването на кожата. Той подпомага отделянето на мъртвите клетки и замърсителите. Гримът блокира тези пори и на свой ред води до появата на пъпки, смесва се със себума и замърсителите, което води до възпаления и в много случаи до акне.

Суха кожа
Гримът запушва порите, блокирайки производството на себум, това може да причини суха кожа. При сухата кожа процесът на регенерация е забавен, което причинява образуването на бръчки, промяна в тена на лицето и по-уморен вид.Как да премахваме грима

Има редица продукти за отстраняване на грим, които можем да намерим в магазинната мрежа, но трябва да вземем няколко неща под внимание.

За водоустойчив грим е добре да се използват мазни продукти.
За премахване на спирала, очна линия и молив, трябва да се използва специално предназначен продукт за отстраняване на грим от очите.
Ежедневният продукт за почистване на кожата, обикновено е достатъчно добър за премахването на коректор или фон дьо тен. Алтернатива са напоените с вода памучни тампони, които освен грима, ще спомогнат за нежното отстраняване на част от мъртвите клетки./puls

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук