Две коли прегазиха инвалид, вървял по шосето

0
1294
Съсед от ул. „Михаил Добромиров” в Раковски оглежда кървавото петно, останало след катастрофата с Гинко Гроздев

Раковски е в шок, след като две коли една след друга прегазиха и убиха 60-годишен инвалид, вървял по средата на шосето от кв. „Ген. Данаил Николаев” към гр.Брезово. Пътният инцидент станал към 22 часа, а удареният от автомобилите Гинко Гроздев издъхнал в линейката на път към болницата. Травмите му били предимно по главата. Виновният шофьор избягал от мястото на инцидента, а от полицията го издирват със записи от камерите на близък магазин за хранителни стоки.

„Гинко е инвалид, накуцва с единия крак и затова винаги върви по средата на улицата, защото търси да му е равно. Обичаше и да си пийва. Станало е, когато се е прибирал към дома си”, разказаха негови съседи от ул. „Михаил Добромиров”, където е станала катастрофата. Мястото на удара е на броени метри от дома на известен местен бизнесмен.

Във фаталната вечер Гинко Гроздев се мотаел из квартала. Видял съседи, седнали на раздумка пред една от къщите, и им поискал вода.

Преди да го убият ми поиска му налея вода, дадох му и той отиде към беседката да се види с приятели”, казва друга комшийка
Преди да го убият ми поиска му налея вода, дадох му и той отиде към беседката да се види с приятели”, казва друга комшийка

„Станах и му налях от чешмата, а след това той отиде до беседката. Явно там е пил”, каза жена от Раковски, която посочи близко заведение с дървена беседка отпред. След като се мръкнало към 22 часа, Гинко станал да се прибира и по стар навик поел по средата на натовареното шосе.

„Чухме силен удар, но не разбрахме точно какво се е случило. После видяхме полицейските патрулки. Една кола бяха спрели и шофьорът й, който е от село Чоба, обясняваше, че преди него друг автомобил е блъснал Гинко. Чухме го да казва на полицаите: „Един го удари преди мен, а аз минах през него”, обясниха комшиите. Полицаите тествали с дрегер водача от село Чоба, резултатите му били отрицателни.

За да намерят виновната кола, иззели записите от видеокамерите на съседен магазин. Това не се случвало за първи път с Гинко, който има умствена изостаналост. На младини той осакатял, след като паднал от талига. Кракът му се подул, но не си обърнал внимание навреме, стигнало се до операция със смяна на ставите. Оттогава окуцял и започнал да върви само по средата на улиците.

Търсел да му е равно, иначе се спъвал и не можел да ходи. Така преди няколко години пак го блъснала кола, но Гинко тогава оцелял. Въпреки това не си взел поука и в тъмната част на денонощието в събота за него вече настъпил фаталния край. По случая било образувано досъдебно производство, за да бъде издирен виновният водач./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук