Защо семейство иранци станаха християни и дойдоха в България

0
1496

Ние никога не сме се чувствали мюсюлмани, казва главата на семейството Уахид Нои

Уахид и Шива са семейство от повече от 10 години. В Иран се занимавали с фризьорство, имали приятели и нормален живот, но казват, че винаги са се чувствали различни. Там, в държавата, в която да бъдеш различен е престъпление те решили да вземат кардиналното решение да напуснат и да потърсят щастието си другаде, разказва БиВиВи.

Днес казват, че дъщеря им Хазал им дала сили за тази промяна. Шива Нои – жената в семейството, разказва, че имали приятели християни. Около тях се запознали с религията и прочели евангелията – така направили разликата.

„Четохме с тях, те ни обясняваха думите и така предпочетохме да приемем християнството.”

А съпругът й – Уахид казва, че усетил, че е различен още в ранна детска възраст.

„Всеки човек има в себе си нещо вътрешно. Аз го усетих точно на деня на раждането на Исус Христос Коледа. Въпреки всичко, което казвам, инициативата бе на жена ми. Когато започнахме да си общуваме по-често с наши приятели християни от Турция аз попитах: с какво по-различна е едната религия, че да я сменям с другата? Но когато те ми обясниха по-подробно аз наистина я приех. Тази вяра проповядва обич, взаимна помощ, мир. Аз избрах този път и не съжалявам за него. Ние не сме се чувствали мюсюлмани. Ние сме се родили такива. Както много хора се раждат в страна с дадена религия, но може да не вярват в нея. Всеки разумен човек мисли за своя път. Ето давам пример: ако аз съм водач на кола и карам по определен път, в един момент разбирам, че съм сбъркал пътя и този път не е правилен. Щом го разбереш поемаш по другия – правилния път.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук