За първи път Лили като гимнастичка

0
1597

Примата била олимпийска надежда, но бюстът й пораснал и прекратил кариерата й

Примата на естра­дата Лили Ива­нова е надарена с всевъзможни талан­ти и е имала всички шансове да направи блестяща спорт­на кариера. Най-прославената ни поп певица е тренирала гимнастика като малка и дори е била спрягана за българска олимпийска надежда, твърди един от първите шампиони в гимнастиката у нас – Никола Проданов. Самият той среща бъдещата естрадна звезда именно в спортната зала. И двамата се състезават, но за различни отбори.

Тя печели отличия за девическия тим на Русе, а той – за мом­чешкия отбор на Бургас. Още от пръв поглед Нико­ла забелязал, че Лили е изключително фина, слаба и гъвкава. Отговаряла на всички кри­терии за идеална фигура на спортна гимнастичка. Момчетата още тогава се заглеждали по нея, най-вече заради огромния й бюст. Именно пищната гръдна обиколка по-къс­но отказала Иванова от тренировките в залата, защото представлявала се­риозна пречка при изпъл­нението на трудните съче­тания, които треньорката й поставяла. Картотеката й на състезателка обаче съществува и до днес. Са­мият Проданов твърди, че България е загубила много от това, че Лили е прекратила спортната си кариера. Според него тя била потенциална олим­пийска шампионка, защото имала наистина желе­зен режим.лили иванова

Точно той бил и тайната на нейното дълголетие, крепко здраве и завидна фигура. Тъй като Проданов от дълги години гостува в дома й заед­но със своята съпруга и често примата доверявала тайните си на тях, гимнастикът твърди, че тя нямала нито една пластична операция. Добрият й външен вид се дължал на хубав ген, както и на спартанския режим, който певицата спаз­ва от години. Всеизвестно е, че тя не консумира месо, а хапва предимно салати. Никога не е пушила, а алко­хол въобще не била опит­вала. Проданов разказва как дори на рождените си дни не пийвала глътка за наздра­вица.

Все пак Лили не е за­гърбила съвсем спорта, защото сама е изготвила комплекс от упражнения, с които се будела всяка сутрин.

Наблягала най-вече на йога съчетанията, като предпочитала тези, които стимулират дишане­то й. Те спомагали много за поддръжката на гласа й, който продължава да е в перфектна форма. Лили обаче е доста пестелива откъм движения на сцена­та, не че не била пластич­на. През годините е тър­пяла много критики от по-енергичните си колеги за това, че е статична при изявите си. Все пак култови остават движени­ята на ръцете й и рез­ките подскоци, кои­то може би са вдъхновени от минало­то й като гимнас­тичка.

Източник: в-к Галерия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук