ИБГНИ се отказа за председателски постове на комисии в НС

0
271

Дори и избора на постоянни комисии в НС, без които парламентът не може да работи, стана причина за противопоставяне между политическите сили.

Още с формирането на първата комисия – тази по бюджет и финанси, която трябва да обсъдили предлаганата от служебния кабинет актуализация на макрорамката, се стигна до напрежение в пленарната зала.

Мая Манолова от ИБГНИ обяви, че парламентарната група няма да предлага свои депутати за председатели и заместник-предеседатели на комисии.

„Бяхме многократно обвинявани, че се борим за постове и се опитваме да парцелираме някаква власт, заради това няма да имаме председатели и заместници на комисии, оставаме ги на вас“, обърна се тя към останалите политически сили в НС.

Това провокира реакция от страна на председателя на парламента Ива Митева от ИТН.

„Нали разбирате, че ако всички парламентарни групи последват вашия пример ще останем без ръководства на комисии и ще се блокира работа им, просто не се прави така в една парламентарна република“, предупреди тя.

Комисията по бюджет и финанси оглави Любомир Каримански от ИТН. Неговите заместници са бившият финансов министър Кирил Ананиев от ГЕРБ, Румен Гечев от БСП и Петър Чобанов от ДПС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук