четвъртък, май 2, 2024
Google search engine
дом Разследване Иван Евстатиев, кметът, обвинен за изнасилване на 16-годишна, бил в лудница?

Иван Евстатиев, кметът, обвинен за изнасилване на 16-годишна, бил в лудница?

0
1249
снимка:бгнес

Обвиненият в изнасилване екскмет на Стрелча Иван Евстатиев е в лудница, пише „Марица“, позовавайки се на адвоката на Евстатиев – Ташкена Колчева. Той е изведен от ареста тихомълком преди две седмици, след като получил нервна криза в килията. Къде точно е въдворен Евстатиев, се пази в тайна, за да не се стигне до саморазправа.

Всеки момент ще поискам промяна на мярката, тъй като има промяна на обстоятелствата. Клиентът ми буквално се срина в ареста и бе преместен в психиатрична клиника“, коментира адвокат Колчева.

Тя е категорична, че екскметът, срещу когото се води разследване за изнасилване на 16-годишна ученичка, въобще не се е възстановявал след инфаркта, който преживя в края на януари. Адвокатката подозира, че вещите лица, които са изготвяли медицинските му експертизи, не са избрани случайно, а са имали за цел да го представят в добро здраве, без това да е така.

Бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев бе арестуван в средата на януари. Той бе с 16-годишната ученичка, дъщеря на негова служителка, в хотелска стая.

Евстатиев докарал момичето до дома й и я заплашил с убийство, ако разкаже за изнасилването, твърди в разпитите си потърпевшата.

Две седмици след ареста Иван Евстатиев бе вкаран в болница, защото получил инсулт. Той бе настанен в неврологичното отделение на болницата, като отказваше да комуникира със семейството си. След като лечението му приключи, Евстатиев се озова отново в килията, където за него се грижеше медицинска сестра. Според защитата след ареста Евстатиев е с инсулт, диабет и бъбречна недостатъчност.

Иван Евстатиев не е в килията от половин месец. „Баща ми вече е контактен, храни се и се възстановява. Добре е“, каза преди две седмици синът на арестанта Борис. Думите му противоречат на мнението на адвокат Колчева, която е категорична, че Евстатиев не бил добре, откакто е задържан, и затова трябва да бъде пуснат под домашен арест или срещу парична гаранция с оглед на здравето му.

В килията Евстатиев свалил близо 30 килограма, защото отказвал да се храни.

Екскметът отрича да е изнасилил 16-годишното момиче, което се върнало в дома си неузнаваемо. Евстатиев твърди, че сексът между двамата бил доброволен. В показанията си обаче тийнейджърката споделя, че е била девствена и че отишла в хотела само да си поговори с Евстатиев, който й обещал да й разкаже как да кандидатства право.

След инцидента момичето се върна на училище, но в обкръжението й се избягва темата за посегателството. Детето ще посещава психолог в следващите няколко години, а след като завърши, най-вероятно ще замине за чужбина, за да се отърси от травмата, разкрива бащата на потърпевшата Георги.

„Сподели ми, че е спокойна, че кметът е в ареста, защото иначе се страхува от него. Казва, че ще й направи нещо“, разказа бащата Георги. Близките на пострадалата искат максималната присъда за Евстатиев.

Гражданите на Стрелча и Пазарджик подкрепят семейството на Ирена и организират протести с искания за постоянен арест и сурово наказание за похотливия градоначалник. На последното заседание пред Съдебната палата в Пловдив се събраха над 200 души, а магистратите отказаха да променят мярката за неотклонение.

Всяка седмица му правят изследвания, а състоянието му се следи от медицинска сестра. Вече говоря с него лични работи, значително по-добре е. Макар че не вярвам, че ще го пуснат, защото, когато състоянието му беше тежко, никой не обърна внимание“, разказа пред „България Днес“ синът на кмета Борис Евстатиев.

Бащата на изнасиленото момиче твърдо вярва на дъщеря си. Когато тя се върнала, майката на момичето едва не припаднала при вида на дъщеря си. „Дано получи най-тежката присъда, за да не посяга на други деца“, зове бащата.

Всички експертизи са лъжа, нищо му няма. Аз лично го видях на прозореца в болницата в Пазарджик. Гледаше ни нагло отгоре, докато ние долу искахме справедливост“, разкри една от протестиращите жени малко след инцидента с инсулта./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук