Иван Жабов за скандала с екскмета на с. Орлинци: Прокуратурата разследва, но при нас няма нито един сигнал за нарушение!

Хора в селото твърдят, че кметицата събрала парите им за дърва, но така и не получили това, за което платили

0
3368
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / Петър ХРИСТОВ

Истински скандал избухна в края на май на сесията на Общинския съвет в Средец. Тогава от опозицията обявиха, че кметът на с. Орлинци Лиляна Ангелова е подала оставка заради злоупотреби.

Припомняме, че проверка на сайта „Флагман“ действително показа, че срещу Ангелова има сигнали в Районна прокуратура – Средец. Жалбите са от хора в селото, които твърдят, че кметицата събрала парите им за дърва, но така и не получили това, за което платили. Интересното е, че още след започването на проверката, Ангелова върнала парите и така разследването приключило. Само няколко месеца по-късно тя решава да подаде оставка. (ВИЖ ОЩЕ ТУК)

Допълнителна светлина по случая хвърли кметът на Средец инж. Иван Жабов. Градоначалникът обясни, че не са установени никакви нарушения, а самата Ангелова е напуснала по собствено желание, тъй като получила по-добро предложение за работа.

„Аз мисля, че нещата са доста прииначени, тъй като никой от хората в Орлинци не е оставал без дърва тази зима. Всички пари на хората са възстановени от кмета. Прокуратурата може да разследва, но до момента при нас не е достигнал никакъв сигнал за нарушение от страна на г-жа Ангелова. Тя се оттегли от поста по собствено желание, тъй като си е намерила по-добре платена работа”, уточни инж. Жабов.

Кметът на Средец изрази задоволство, че през тази година няма нито една жалба от хора, които са получили по-малко от платените 5 кубика дърва за огрев. Инж. Жабов отбеляза още, че дори са изпреварили графика за транспортиране спрямо миналата година.

На последната сесия на Общинския съвет пък беше приета входирана от кмета докладна за залесяване на гори в Странджа, унищожени след пожари.

„Ще кандидатстваме по програмата за развитие на селските райони за възстановяване на горските площи от пожари. Предвидили сме по план да възстановим между 500 и 700 дка. Мисля, че това е едно добро начало, По този начин ще покажем, че се грижим за гората”, каза инж. Жабов, пише „Флагман“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук