Извънредна новина от „Позитано“ 20!

0
577

БСП ще участва в коалиция с АБВ и Татяна Дончева на президентските избори!

Резултатите най-общо казано ни дават мандат за обединение на Левицата в коалиция заедно зад една обща президентска двойка. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с резултатите от вътрешнопартийното допитване.
Тя благодари на структурите на партията за перфектната организация, на членовете, които са гласували, на актива на „Позитано“ и на Централната избирателна комисия в партията и на общинските, съобщава „Фокус“.

„Постигнахме много висока активност в това гласуване“, каза тя и посочи, че то е легитимно. Нинова обърна внимание, че тези от БСП възнамеряват да станат практика в партията. „Това показа едно друго отношение към нашите членове и те го оценяват. Отнесоха се много сериозно“, добави Нинова.

Тя отчете, че активността в страната е 72,45 %. По думите й, общо 72 382 членове на партията са се включили в него. Явяване на БСП в коалиция с други партии на президентските избори искат 72% от гласувалите, самостоятелно – 23 %, да се подкрепи друга партия – 0,56 %. 3, 14 % искат БСП да подкрепи независим кандидат. В коалиция с партиите от „БСП лява България“ искат 84 % от членовете на БСП, с АБВ – 52 %, с Движение 21 – 49 %, с други партии в ляво 37 %, с ВМРО – 36 %, с „Атака“ – 32 %, с НФСБ – 23 %, с ДПС – 13 %.

„Какво предстои оттук нататък след тези резултати. Стартираме конференциите вече за номинации на имена, за издигане на кандидатури. Те трябва да свършат до края на юли“, каза Нинова и посочи, че се започват и разговори с другите партии.

„Отправяме покани днес към АБВ, Движение 21, ВМРО и другите партии в ляво от понеделник за срещи с тях в парламента открито, прозрачно пред вас, разговори с тях за обединението за обща президентска двойка и платформа на тази президентска двойка. Искаме възможно най-бързо да излезем с кандидатите си“, посочи Нинова и заяви, че за разлика от ГЕРБ, от БСП не се страхуват, че те ще бъдат охулени. „Смятаме, че колкото по-скоро започне кампанията толкова по-смислена“, добави Нинова. По думите й, допитването показва, че партията е за обединение на левицата. Лидерът на БСП уточни, че ще предложат на първите срещи проект – суров вариант на платформа, около която според нея трябва да се обединят в ляво.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук