Наши изтребители задействани заради опасен израелски самолет

0
1300

България осигури въздушен коридор за самолет, на чийто борд е имало съмнение за наличие на взривно устройство, съобщиха от Министерството на отбраната.

След получена информация за съмнения за взривно устройство на борда на самолет, изпълняващ полет LY2 на израелските авиолинии днес, 5 юли, Министерството на отбраната предприе необходимите мерки, се казва в съобщението.

Задействани са стандартните процедури за осигуряване на преминаването на самолета през въздушното пространство на страната ни. Израелският самолет бе ескортиран от български изтребители.

Полетът е на израелската авиокомпания El AL по линията Ню Йорк – Тел Авив. По информация на израелски медии самолетът Boeing 747 вече е кацнал без инциденти на летището в израелската столица.

Израелското външно ведомство е получило информация от американските авиационни служби за анонимен сигнал, че на борда има взривно устройство.

Маршрутът на самолета – в синьо

Последвали проверки обаче участовяват, че самолетът е „чист“ и може да продължи полета по график.

Според Интерфакс, самолетът от Ню Йорк до Тел Авив се е приземил успешно на летището Бен Гурион преди часове. Швейцария и Фарнция, а след тях и Израел също са ескортирали аероплана с изтребители./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук