ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Арестуваха кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева

0
14086

Арестуваха кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, съобщи Нова телевизия.

Тя е задържана за получаване на подкуп.

Арестът е извършен на бул. „Васил Левски“ в центъра на София. По предварителна информация Иванчева била задържана с крупна сума пари.

От МВР съобщиха, че върви операция по линия на корупцията, но отказаха каквито и да са подробности.

От СДВР информираха, че тяхната служба оказва съдействие на операция, която в момента тече, но те не са водещи и помагат, защото е на тяхна територия.

Припомняме, че на 28 март кметът на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева сезира Софийска районна прокуратура и столичната полиция по случай за сериозни съмнения за фалшификация на документи от страна на инвеститор.

Съмненията на кмета на „Младост“ възникват около преписка за одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж на 7-етажна сграда със смесена общественообслужваща функция. Мястото на сградата – на ъгъла между улиците „Свето Преображение“ и „Д-р Атанас Москов“.

След получаването на преписката в Район „Младост“, администрацията дава указания за внасяне на допълнителни документи, които са внесени от инвеститора на 16 март тази година. При прегледа на документите обаче екипът на Район „Младост“ забелязва явни белези за манипулация. Според районната администрация е налице явно несъответствие и липса на прилика в подписите в допълнително представените документи.

Десислава Иванчева е автор на идеята да има строителна полиция, която да следи за нередности при застрояването на районите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук