ИЗВЪНРЕДНО НА ЖИВО В DAILYPRESS.BG TV! Специализираната прокуратура провежда разследване в Община Младост, задържан е кметът Десислава ИВАНЧЕВА (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Акцията е свързана с разследване на корупционни практики

0
72515
Снимка: Би Ти Ви

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Министерство на спорта 

Арестуваха кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, съобщи репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Тя е задържана за получаване на подкуп, научи ексклузивно Информационна агенция „Дейли Прес“.

Арестът е извършен на бул. „Васил Левски“ в центъра на София. По предварителна информация на Информационна агенция „Дейли Прес“ Иванчева била задържана с крупна сума пари.

От МВР съобщиха пред агенция „Дейли Прес“, че върви операция по линия на корупцията, но отказаха каквито и да са подробности.

От СДВР информираха за „Дейли Прес“, че тяхната служба оказва съдействие на операция, която в момента тече, но те не са водещи и помагат, защото е на тяхна територия.

По информация на Информационна агенция „Дейли Прес“ е арестуван и един от зам.-кметовете на общината. Адвокат Върбанов, към когото се е обърнала Иванчева, е заявил пред общественото радио, че никой не е допускан до Десислава Иванчева. Мотивът е, че от прокуратурата водят следствени действия.

На мястото, където бе арестувана Иванчева – пред спортната палата в столицата, продължава да има засилено полицейско присъствие, съобщи още журналистът ни на място Тодор Стефанов.

Пиарът на район „Младост“ Петър Кърджилов написа във „Фейсбук“, че в сградата има полиция и служители на антикорупционния орган, като работещите в общината не се допуска да излизат.

От органите на реда заявиха, че служителите могат да напуснат работните си места, но не и да се върнат след това. Извършва се обиск в кабинета на кмета.

Иванчева застана начело на Район „Младост“ след граждански протести срещу застрояването. Управлението й обаче беше белязано от скандали, като част от поддръжниците й и „Нормална държава“ на Георги Кадиев оттеглиха подкрепата си с мотива, че не е постигнала резултати.

Иванчева е от малкото районни кметове в София, които не са от ГЕРБ. Останалите са Теодор Петков („Витоша“, РБ), Христо Апостолов („Красно село“, РБ), Ивайло Панев („Кремиковци“, независим), Васил Цолов („Оборище“, РБ), Мария Ачкова („Средец“, РБ).

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

Снимки: Би Ти Ви 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук