ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Депутатите отхвърлиха идеята на БСП да им ореже заплатите

0
4973

Депутатите от мнозинството в Народното събрание отхвърлиха предложението на БСП за намаляване на заплатите и отпуските на елита в страната. Това касае политическия и административен апарат на България, уточниха от БСП.

Припомняме, депутатите от БСП внесоха на 19 април предложение в парламента заплатите на народните представители да бъдат намалени с близо 600 лева. Възнаграждението на депутатите да е фиксирано в размер на 2976 лева – с колкото са приключили в предходния парламент. Сега заплатата на родните законодатели се увеличава автоматично с ръста на средната заплата в страната.

Депутатите, които не подкрепиха предложението, го определиха като популистко и като унижение за народните представители.

Мотивът на Корнелия Нинова, обявен пред публичността беше, че се цели постигане на справедливост и равнопоставеност с гражданите.

„Вие не представлявате интересите на народа, в които интереси се клехте. Вие тук си пазите парите и благините, но рано или късно това ще стане. Аз съм гарант за това. Когато народът реши БСП да има мнозинство в този парламент, ние от „БСП за България“ сме гарант, че това ще бъде първият акт на онова Народно събрание, в което ще имаме мнозинство“, обясни лидерът на червените.

От ГЕРБ предложиха народните представители да получават фиксирано месечно възнаграждение, умножено по коефициент на участие, който да се формира от брой гласувания в пленарната зала. Председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов представи разпечатка на хиляда гласувания в периода от февруари и март.

„Хиляда гласувания, госпожа Корнелия Нинова е участвала в 37 от тях, което значи, че ако наложим този коефициент по отношение на базовото възнаграждение, което предлагате, нейното възнаграждение трябва да е 110 лева и 20 стотинки. Това би означавало, че всичко над 111 лева е недобросъвестно получено по смисъла на Кодекса на труда“, госпожо Нинова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук