ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Корнелия Нинова: Бойко Борисов действа панически за ЧЕЗ – българите, които го свалиха през 2013 г. ли нарича гадове (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

0
11557
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС /СОФИЯ 

Бойко Борисов действа панически – българите, които го свалиха през 2013 г. ли нарича гадове. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление след срещата си с чешкия посланик за ЧЕЗ, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Както знаете по наше искане проведохме среща с чешкия посланик, за което му благодаря. Той помоли да не преразказвам публично разговора ни, но ще ви информирам за нашата позиция, изразена пред него. Връчихме му официално писмо, адресирано до премиера на Чехия Андрей Бабиш, в което изразяваме позицията на БСП във връзка с продажбата на ЧЕЗ“, каза Нинова и поясни, че тя от 2004 г. не е променяна.

„Задаваме и въпроси към чешкото правителство с очакване да получим отговори, а те са – спазено ли е чешкото законодателство при прехвърляне на компанията, какви гаранции са дадени, от кои банки, от кои офшорни компании са се ангажирали със сделката“, каза Нинова и зави, че сред въпросите е и дали ЧЕЗ е изпълнила ангажимента си по договора да уведоми българското правителство.

„Освен това обаче отговорността за случилото се не е на правителството на Чехия, а на правителството на България и персонално на Бойко Борисов. Последните дни се оплетоха в лъжи, вчера премиерът беше изобличен в лъжа и от чешкия премиер. От чешка страна бе изобличена лъжата на ГЕРБ, че Българската банка за развитие няма отношение към сделката“, коментира Нинова.

„Традиционно хвърли вината на друг и каза, че някакви гадове искат да го свалят от власт. Кого наричате гадове, г-н Борисов, защото 2013 г. ви свали българският народ с протести? Онези, които изгоряха като факли и те ли са гадове?“, попита лидерът на БСП. Според нея най-малкото, което може да направи министър-председателят е да се извини на българите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук