ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Корнелия Нинова: Премиерът Бойко Борисов се докара дотам да се моли на Гинка да прехвърли акции на ЧЕЗ на държавата, в по-унизително положение не сме били (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

0
6927
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС /СОФИЯ 

Премиерът Бойко Борисов се докара дотам да се моли на Гинка да прехвърли акции на ЧЕЗ на държавата, в по-унизително положение не сме били. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление след срещата си с чешкия посланик за ЧЕЗ, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

Нинова заяви, че премиерът Бойко Борисов търси спасение. „Разбираме, че енергийната ни сигурност и животът на 3 млн. българи са поставени на колене пред Гинка от Пазарджик. Самият Борисов се докара до там да се моли на Гинка да прехвърли на държавата акции на ЧЕЗ. В по-унизителна положение не сме били“, коментира лидерът на БСП.

По думите й първият вариант, който се вижда, че се разиграва в Министерски съвет е ЧЕЗ и Гинка Върбакова по взаимно съгласие да развалят договора си, да стартира нова процедура и тогава държавата да се включи като един от евентуалните купувачи.

Според нея вторият вариант е самата Гинка Върбакова да прехвърли част от акциите си на държавата. „В двата случая 3 млн. българи, националната и енергийната сигурност са поставени в зависимост от ЧЕЗ или от Гинка от Пазарджик“, допълни лидерът на БСП. Според нея българският народ не трябва да е пасивен наблюдател, а активен участник и именно за това работи БСП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук