ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Майки на деца с увреждания от Хасково и Враца се включват в протеста

0
17530

Репортер по темата: Петър ХРИСТОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Майки на деца с увреждания от Враца и Хасково се включват към протестите, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Сутринта те протестира в центровете на двата града.

Те настояват за спешни в социалната политика за хората с увреждания над 18-годишна възраст.

„Държавата въобще не разбира нищо за тези семейства, трябва да имаш такова дете, за да знаеш как е, само ние знаем колко е трудно“, заяви протестираща майка. Тя даде за пример 27-годишния си син, които е с поведение на бебе. „Ние сме много, ние сме сила и ще бъдем тук всеки ден, ако може дори и нощем, но нямаме възможност, докато се реши проблема“, отсече Маргарита Янкулова.

Протестиращите майки в Хасково носиха плакати с надписи „Системата ни убива“. Те се заканиха, че ще протестират, докато държавата не ги чуе.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

Припомняме, че във връзка с протеста на майките на деца с увреждания социалният министър Бисер Петков подаде оставка, но ден по-късно беше върнат на поста си от премира Борисов.

След него оставка подаде и зам. социалният министър Росица Димитрова. Премиерът Бойко Борисов прие оставката на заместник социалния министър. Тя подаде оставка заради общественото недоволство по повод участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се проведе в Ню Йорк.

Въпреки рокадите палатковият лагер пред парламента на протестиращите майки остана.

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че е много важно въпросният законопроект, който, по думите й, е изработен заедно с майките на деца с увреждания, да влезе в парламента.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук