ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Премиерът Бойко Борисов: Нямаме механизъм да спрем сделката за ЧЕЗ, надявам се депутатите много бързо да променят Закона за енергетиката (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

0
9961

Нямаме механизъм да спрем сделката, защото е между частни субекти. Този път оставки няма да има, обещавам на тези хора да ги разнищя докрай. Това каза на брифинг в Народното събрание премиерът Бойко Борисов за сделката за закупуване на ЧЕЗ, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Надявам се депутатите много бързо да внесат и да променят Закона за енергетиката. В четвъртък изслушваме всички и ги караме подред“, заяви той.

Всеки може да има приятел, Теменужка Петкова беше достатъчно доблестна да каже – „Да, познавам, я“ и си подаде оставката. Днес, като разговарях с Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов и те казаха, че не е нужно, не е правилно да се взима оставката преди да проверим всичко, което е станало“, коментира Бойко Борисов.

„Това е доста добре скалъпено, доста майсторски, много добър сценарий. Чак като започнах във „Фейсбук“ да виждам как се настройват хората към мен, едва ли не, че ние сме направили тази глупост. Това са хора, които сме им завеждали дела, прокурорите са проверявали, карали сме се със стария чешки премиер заради тях“, посочи той.

„Този път ще ги гоня подред докрай, искам хората да го знаят. Господ ми е свидетел – нищо, как може някой да си помисли, че точно на нас ще продадат ЧЕЗ“, заяви премиерът.

„Няма как да знаем как един частен субект на кой ще реши да си продаде акциите. Няма как да знаем, нито е редно“, уточни той.

„Поемам ангажимент с финансовия министър и с БНБ да видим тези банки и какво значи писмо на комфорт. Този комфорт на нас ни създаде огромен дискомфорт“, каза още Бойко Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук